ONTDEK NOORDERHAVEN EEN UNIEKE PLEK WAAR DE STAD, HET LANDSCHAP EN DE IJSSEL ELKAAR ONTMOETEN

OVER NOORDERHAVEN

NOORDERHAVEN IN ZUTPHEN HEEFT EEN WARE METAMORFOSE ONDERGAAN. VAN INDUSTRIEGEBIED NAAR EEN LEVENDIGE NIEUWE WIJK MET EEN GROTE DIVERSITEIT AAN WONINGEN EN APPARTEMENTEN. IN NOORDERHAVEN WORDT MET PLEZIER GEWOOND, GEWERKT, ONTSPANNEN EN GESPEELD. EN DAT IS OOK NIET ZO VREEMD. WANT DE LIGGING IS PERFECT. DIRECT AAN DE UITERWAARDEN EN AAN DE PRACHTIGE RIVIER DE IJSSEL. HET NS-STATION LIGT OM DE HOEK EN IN 10 WANDELMINUTEN BENT U IN DE GEZELLIGE HISTORISCHE BINNENSTAD MET EEN RUIME KEUZE AAN WINKELS, TERRASSEN EN MUSEA.

Uitzicht

De ligging aan de uiterwaarden en de IJssel maakt wonen in Pracht tot een unieke ervaring. Elke dag weer geniet u van water, weilanden en knotwilgen, zover het oog reikt. Wie de verrekijker erbij pakt, spot de meest bijzondere vogels en haalt de boten op de IJssel dichterbij.

 

Noorderhaven

Wat vroeger bekend stond als het gebied ‘aan de andere kant van het spoor’ is uitgegroeid tot een van de meest gewilde woonlocaties van Zutphen. In deze moderne, levendige stadswijk vindt u een mix van grondgebonden woningen en appartementen, gebouwd onder stoere en hoogstaande architectuur. Maar ook elementen uit het verleden, die het gebied een spannend, ongepolijst karakter geven, zijn bewaard gebleven. En dat alles omringd door water en groen.

 

Voorzieningen

Het station, parkeermogelijkheden, winkels en sportclubs zijn allemaal goed bereikbaar vanaf Pracht. Daarnaast vindt u in Noorderhaven een aantal bijzondere adresjes. Eén daarvan is het Koelhuis. In dit industriële complex werd vroeger de zuivel gekoeld, nú kunt u er terecht voor lunch of borrel. Ook het Brood Café is een populaire ontmoetingsplek in Noorderhaven. De Bio Pizzeria en Bio Toko zijn restaurantjes waar u kunt afhalen, maar ook kunt aanschuiven.

 

Bereikbaarheid

Ook al woont u voor uw gevoel middenin het groen, afgelegen ligt Pracht allerminst. In slechts een paar minuten lopen staat u op het treinstation. Elke half uur is er een directe verbinding met plaatsen als Deventer, Apeldoorn, Arnhem en Zwolle. Ook met de auto is Pracht goed bereikbaar. Vanaf uw eigen ondergrondse parkeerplaats bent u binnen vijf minuten op verschillende N-wegen. Niet geheel onbelangrijk: het centrum van Zutphen bevindt zich op loopafstand.

Meer informatie over gebiedsontwikkeling Noorderhaven vindt u op de website van Noorderhaven Zutphen.

 

Wonen in Zutphen

Als u de Oude-IJsselbrug oversteekt en Zutphen binnenrijdt is meteen duidelijk waarom de stad een parel langs de IJssel wordt genoemd. Statige witgepleisterde koopmanshuizen, delen van vestingwerken en veel torens. De stad telt er maar liefst tien. De een nog mooier dan de ander en elk met een eigen verhaal.

 

Wandelend door de historische binnenstad is er dankzij de vele monumenten weinig voor nodig om voor te stellen hoe het hier vroeger was. Toen Zutphen als een van de rijke Hanzesteden zo belangrijk was voor de handel en economie van Nederland. De bedrijvigheid van destijds heeft plaatsgemaakt voor flanerend publiek, voor gezellige terrassen, verborgen steegjes en een gevarieerd winkelaanbod.

Klik op de iconen voor meer informatie. Bekijk de interactieve gebiedskaart voor de beste ervaring op een desktop.

 

Impressies van het prachtige gebied Noorderhaven vindt u hier:

Wilt u niets missen? Meld u aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en evenementen
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Lees alstublieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met uw persoonlijke informatie.