Verkoopprocedure

U heeft een woning in Pracht op het oog. Welke stappen moet u doorlopen om uw keuze kenbaar te maken? We leggen hieronder graag uit hoe de verkoop in zijn werking gaat.

Stap 1: Oriënteer u op de website

Wanneer de verkoop start, vindt u op de website alle informatie om uw favoriete bouwnummer(s) te kiezen. Bekijk onderstaande video en verdiep u in de verkoopdocumentatie, zoals de verkooptekeningen en technische omschrijving.

Tip! Voordat u een keuze voor een woning maakt, is het verstandig een goed beeld te hebben van uw financieringsmogelijkheden. Laat bij de hypotheekadviseur vrijblijvend een haalbaarheidscheck uitvoeren.

 

Stap 2: Inschrijven

Als u uw favoriete bouwnummer of bouwnummers heeft gekozen, kunt u zich inschrijven. Gebruik hiervoor het inschrijfformulier op de website. Het is mogelijk om u voor meerdere bouwnummers in te schrijven, in volgorde van uw voorkeur.

De inschrijving opent op dinsdag 24 mei om 19.00 uur en sluit op dinsdag 7 juni om 12.00 uur.

 

Stap 3: Toewijzing

Heijmans wijst de woningen, op woesndag 8 juni, toe op basis van eerste voorkeur. Bij de toewijzing gaan we de bouwnummers toewijzen op volgorde van de opgegeven voorkeuren. U kunt alleen een bouwnummer toegewezen krijgen als u daadwerkelijk voor dat bouwnummer heeft ingeschreven.

 

Stap 4: Heeft u een woning toegewezen gekregen?

Dan wordt u, vanaf donderdag 9 juni, gebeld door de makelaar. Heeft u geen woning toegewezen gekregen, dan komt u automatisch op de reservelijst.

 

Stap 5: Gesprek met de makelaar

Heeft u een woning toegewezen gekregen? Dan nodigt de makelaar u uit voor een gesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u aanvullende informatie over de woning en het project. De makelaar neemt deze informatie met u door en licht de verschillende mogelijkheden (opties) toe. Bent u nog steeds geïnteresseerd in de woning? Dan krijgt u een ‘optie’ op de woning. De woning is nu voor u gereserveerd. Meestal verstrekt de makelaar een optie van één week. Zo heef u genoeg tijd om alle informatie nog eens rustig door te nemen.

 

Stap 6: Beslissen

Weet u zeker dat dit de juiste woning voor u is? Dan maakt u een afspraak met de makelaar om de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) te ondertekenen.